Ελληνικά English

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ | Aλκοολούχα ποτά και κοκταίλς

Ένα άλλο ενδιαφέρον μου είναι τα αλκοολούχα ποτά και τα κοκταίλς. Έχω δουλέψει χρόνια σε μπάρ κάθε είδους, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, για να σπουδάσω και να ζήσω. Προσωπικά πίνω μόνο αμερικάνικα whiskeys και σπανίως ιρλανδικά ή καναδικά. Δεν πίνω σκωτσέζικα διότι 1ον είναι άλλης παραγωγής για την νοτιοανατολική Ευρώπη και φυσικά άλλης ποιότητας και 2ον υπάρχουν πάρα πολλά νοθευμένα στην αγορά. Από τα σκωτσέζικα, νομίζω δεν νοθεύονται τα καπνιστά όπως το Caol Ιla και το Ardbeg 12 και 10 ετών αντίστοιχα. Ας πούμε ότι εμπιστεύομαι τα malt whiskeys, Σκωτίας. Θεωρώ ίσως το καλύτερο για εμένα whiskey το “Rear Breed” της WILD TURKEY, Bourbon Whiskey, 63 vol. Είναι TOP.

Σχετικά με τα κοκταίηλς γίνεται της κακομοίρας. Μου αρέσουν μόνο κάποια από τα πιστοποιημένα 50 παγκόσμια κοκταίηλς, όπως λέγονται, από το IBA (Διεθνή Σύνδεσμο Μπάρτεντερ), διότι μπορείς να τα ελέγξεις. Π.χ. Μανχάταν, Τσαρίνα, και το κλασσικό Αλεξάντερ. Όχι ότι δεν μπορώ να πιω άλλα εφόσον είναι χιλιάδες, όπως το Κατίνκα, ή το Γκίμπσον. Γενικά προτιμώ τα Ντράϊ Κοκταίηλς, τα απεριτίφ, άφτερ ντίνερς ή τα ον δε ρόκς. Κοιτάξτε το http://www.webtender.com/. Στο σπίτι μου μπορώ να φτιάξω έως 120 διαφορετικά κοκταίλς, με τα υλικά που διαθέτω.

Kαζάνι παραγωγής τσίπουρου 70 Κg, ωφέλιμου 60 Kg

Εκτός από αυτά φτιάχνω και δικό μου κρασί-ρετσίνα και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. Έχω ένα αμπελάκι ένα στρέμμα και μου αρκεί για τα δύο αυτά. Ρετσίνα επειδή η εμπορική είναι για κλάματα, αν όχι όλα, τα πιο πολλά ονόματα. Στο τσίπουρο γίνεται χαμός. Γι αυτό φτιάχνω δικό μου, όπως με έμαθαν αυτοί που εμπιστεύθηκα και γνώριζαν τον παραδοσιακό τρόπο. Γύρισα στην Β. Ελλάδα για να βρώ τους ανθρώπους που έμαθα να βρίσκω. Ευχαριστώ και από εδώ τον Φώντα και τον Ηλία, όπως και τον μπάρμπα Νίκο όπου με σύνδεσαι με τους ανθρώπους.

Όσον αφορά τις μπύρες, πίνω πολλές μάρκες. Από τις παρασκευασμένες στην Ελλάδα προτιμώ την Kaiser της Henninger. Από τις εισαγώμενες θεωρώ, ότι για έναν που δεν γνωρίζει πολλά, ας κοιτάξει χώρα παραγωγής. Αν είναι από το Βέλγιο ας την πιεί ανεπιφύλαχτα. Θα είναι πολύ καλή, οποιαδήποτε μάρκα. Π.χ. Κwak, Chimay, Leffe, Duvel, Gouden Carolous, Vondel και πολλές άλλες. Φυσικά καλές μπύρες έχουν εταιρείες πολλών κρατών. Ποιος δεν έχει πιεί μία πολύ καλή Maisel΄s Weisse (Γερμανία), Bavaria 8-6 (Oλλανδία), SAMICHLAUSS (Αυστρία), Orval (Λουξεμβούργο), Saint Landelin (Γαλλία), και ελληνικές μπύρες μικροζυθοποιών όπως Zeos, Athos, και άλλες. Θεωρώ την ΤΟP μπύρα, για εμένα από όλες την DEUS (Βέλγιο), καθώς επίσης και την MALHEUR-DARK BRUT (Βέλγιο), που παρασκευάζονται με την τεχνική της σαμπάνιας στη μπύρα). Ας επισκεφθείτε το φεστιβάλ μπύρας κάθε αρχές Σεπτέμβρη.

Τέλος πίνω όπως οι πιο πολλοί και εσπρέσσο καφέ. Θεωρώ ως καλύτερο εμπορικό καφέ το "Mrs Rose". Αν θέλεις κοίταξε www.mrsrose.gr. Για τους στιγμιαίους καφέδες, κατ΄ εμέ, υπάρχει μόνο ο κλασσικός Nescafe, σε σπόρους. Ας μην συζητάμε για τους άλλους.

Τέλος να προσθέσω ότι έχω 2,5 στρέμματα που έχω φυτέψει με οπωροφόρα δένδρα από το 2007 και μετά. Έχω αμυγδαλιές, κυδωνιές, μηλιές, ροδιές, κερασιές, φυστικιές, φουντουκιές, αχλαδιές, και πολλά άλλα είδη που αντέχουν στις παγωνιές και τον πολύ κρύο καιρό. Συνολικά έχω προς το παρόν 65 δένδρα και έπεται συνέχεια. Aσχολούμαι με αυτά όταν πρέπει και θέλω να ξεσκάσω. Διότι δεν δέχομαι τίποτα να μένει ανεκμετάλλευτο, ακόμη και η γη. Πόσο μάλλον ο άνθρωπος.

Στο τέλος να αναφέρω ότι από 15ετίας καπνίζω τα τσιγάρα Davidoff MAGNUM -είμαι φανατικός καπνιστής- περίπου καπνίζω 50 χρόνια, στο μεσημεριανό εσπρέσσο μου 2-3 τσιγάρα. Νομίζω ότι αρκούν όσα έγραψα για εμένα.

Στο πατρικό μου σπίτι έχω ένα μικρό κήπο και φυτεύω μόνο μπαχαρικά. Έχει και τα λουλούδια του, από τη μάνα μου.

Κατέχει λοιπόν, ο κήπος, τα κάτωθι μπαχαρικά:

 1. Τσάι (Camelia sinensis)
 2. Δίκταμο (Origanum Dictamnus)
 3. Ρίγανη (Origanum Vulgare)
 4. Θυμάρι (Thymus Capitatus)
 5. Δυόσμος (Μentha Viridiis)
 6. Σξκόρδο (Allium Sativum)
 7. Κρεμμύδι (Αllium Cepa)
 8. Λεβάντα (Lavandula Officinalis)
 9. Βαλεριάνα (Valeriana Officinalis)
 10. Kάρδαμο-Κακουλές (Lepidium Sativum)
 11. Φασκόμηλο (Salvia Officinalis)
 12. Κόλιανδρο (Coriandrum Sativum)
 13. Mαντζουράνα (Origanum Manjorana)
 14. Δενδρολίβανο (Rosmarinus Officinalis)
 15. Δάφνη (Laurus Nobilis)
 16. Aλόη (Αlloy Vera)
 17. Βασιλικό Πλατύφυλλο και Στενόφυλλο (Ocymum Basilicum)
 18. Στέβια (Stevia Rebaudiana)
 19. Φραγκοστάφυλλο Μαύρο (Ribes Grossularia-nigra)

Όχι ότι δεν αγαπώ τα λουλούδια, αλλά είπαμε όλα κάτι να προσφέρουν, όχι μόνο αισθητική.

Η μηχανή μου Honda Hawk GT NT650 (1992)

Ευχαριστώ που με διαβάσατε!